За що гинуть насправді російські військові? / фото УНІАН, Сергій Ревера

Спочатку Росія не визнавала їхніх смертей і кидала трупи своїх солдатів в Україні. Потім почала ховати своїх героїв у килимах і коробках з овочів. А тепер взагалі вирішила стерти імена знищених з історії, видаливши сторінки пам'яті. 

Журналісти проекту FreeДом розповіли, чому кількість ліквідованих в Україні російських військових ретельно приховується і за що насправді вони гинуть.

На початку повномасштабної війни офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявляв, що російська армія не зазнає втрат в Україні. Але про зворотне свідчать трупи солдатів РФ по всій Україні. Як свідчать перехоплення розмов окупантів, командування просто не забирало трупи солдатів. Тому українцям доводилося ховати їх в українській землі в траншеях.

"Але ось що дивно: чому матері російських солдатів не били на сполох, що їхні сини не виходять на зв'язок? Відповідь проста: за мовчання їм заплатили", - йдеться у сюжеті.

Зазначається, що йти захищати Батьківщину росіян закликає навіть церква. А тих священиків, які незгодні з тим, що "війна священна", відправляють за ґрати.

Російських солдатів відправляють пачками на війну в Україну, а потім закопують, як худобу. Далі - більше: взагалі приховують імена загиблих, немов цього солдата ніколи не було. 

"Однак кількість убитих в Україні зросла настільки, що Путіну довелося визнати частину втрат і, звичайно ж, голосно назвати їх героями і посмертно нагородити орденами", - наголосили журналісти.

Як повідомлялося, українські бійці ліквідували російського військового пропагандиста Сергія Постнова.

Вас також можуть зацікавити новини: