Експерт пояснив, як ЗСУ вдалось розгромити величезну російську колону під Вугледаром (відео)

Окупанти були переконані, що можуть рухатися полями колонами, що мінні поля зачищені.

Росіяни на різних напрямках українського фронту демонструють різну тактику застосування свого особового складу та озброєння. Про це заявив в ефірі 1+1 голова українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан.

Так, в околицях Бахмута спостерігається активне застосування піхоти окупантів, або так званої тактики "м'ясних валів". Таку тактику взяло на озброєння російське командування у ПВК "Вагнер".

А от під Вугледаром вже окупанти діють із застосуванням своїх найкращих, елітних підрозділів, всього спектру броньованої техніки. Тобто вони там намагаються йти у наступ. "155-та бригада - це елітна й озброєна всім необхідним. Все це свідчення того, що росіяни приділили цьому напрямку основну увагу", - каже Кузан.

Метою під Вугледаром був прорив української оборони. Та самовпевненість росіян, заявляє експерт, зіграла з ними злий жарт. Вони були переконані, що можуть рухатися полями колонами, що мінні поля зачищені. Це й спричинило той крах та провал, коли було розбито цілу колону російської техніки.

"Наші бійці розстрілювали цю техніку, а росіян відступали по новозамінованих полях. Це спричинило повний розгром елітних частин РФ", - підсумував Кузан.

Втрати Росії

Видання Politico повідомляло, що на Вугледарському напрямку була розгромлена елітна 155-та бригада морської піхоти ЗС РФ.

А з початку повномасштабного російського вторгнення ЗСУ ліквідували вже 139 770 окупантів, зокрема за минулу добу втрати ворога склали ще +690 знищених загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: