Жданов наголосив на важливості деокупації Херсона та Мелітополя / facebook.com/GeneralStaff.ua

Укранський Генштаб, ймовірно, приступив до планомірного знищення російського угруповання на правобережній частині Херсонської області. У ворога залишається там вибір: піти або загинути під вогневим впливом ЗСУ.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телепроекту FREEDOM.

Деокупація Херсона

За його словами, ударами по мостах через Дніпро та Інгулець в цьому регіоні "ми забиваємо кришку котла" для угруповання росіян у Херсоні і на миколаївському напрямку.

"Хоча Каховка теж не відстає, ми там добиваємо міст через дамбу. Там вже теж важка техніка заходити не може", - додав Жданов.

Експерт вважає, що звільнення Херсона може викликати ланцюгову реакцію, тоді оборона ворога на півдні України просто "посиплеться".

Перспективи звільнення Мелітополя

На думку експерта, деокупацію цього міста краще проводити з запорізького напрямку. 

"Якщо ми виходимо на Дніпро, ми повністю покриваємо Мелітополь вогневим контролем. І далі тільки питання, звідки підійдуть війська. Або вони під прикриттям вогню будуть форсувати Дніпро, або з запорізького напрямку будуть пробиватися на Мелітополь за підтримки нашої артилерії і авіації", - припустив він. 

Жданов зазначив, що Мелітополь сьогодні - це транспортний хаб, проте вже тільки автомобільний.

"Вихід з Мелітополя дає далі можливість розвивати наступ на Чонгар і Бердянськ", - уточнив військовий експерт.

Раніше керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов повідомив, що у війні з Росією вже почався переломний момент. Прикладами цього, за його словами, є останні події в окупованому Криму, зокрема, регулярні вибухи.

За оцінками полковника Романа Світана, ЗСУ під силу вигнати російських окупантів з усієї території України до кінця 2022 року, але для цього потрібно в 2-3 рази більше західної зброї.