Якщо контрнаступ не принесе успіху, Заходу буде складніше давати Україні "другий шанс" – полковник

Результати потрібно оцінювати вже постфактум.

Якщо майбутня контрнаступальна операція української армії не принесе успіху, то західним партнерам буде важче допомагати Україні при повторній спробі.

Однак як заявив полковник СБУ, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі "Свобода Ранок", це не означає, що допомогти більше не буде.

"Я не кажу, що це останній шанс, але наступний буде даватися більш складно", - зауважив Костенко.

Полковник відзначив, що внаслідок військових дій росіяни знищили вже велику кількість техніки, котра була в Україні. Окрім цього також було втрачено багато ресурсів партнерів.

"Вони нам зараз дають техніку, яка має допомогти нам щось змінити на полі бою… Коли говорять, що це "останній шанс": останній шанс – це якщо ми підемо (у контрнаступ – ред.) і противник знищить наші угруповання і всю техніку, яка у нас є, то це буде складна ситуація", - сказав нардеп.

За слова Костенка, оцінювати, чи реалізувала українська армія свої плани, чи ні, потрібно вже після весняно-літньої кампанії.

Контрнаступ української армії: що відомо

Російські еліти після зливу документів з Пентагону з острахом чекають контрнаступу ЗСУ. Вони вважають, що хоч і в України є проблеми, але в РФ їх може бути ще більше.

Голова РНБО Олексій Данілов 11 квітня відзначив, що військове керівництво України буде ухвалювати рішення про контрнаступ в останній момент.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр 19 квітня повідомила, що контрнаступальні дії української армії уже тривають. У тому числі іде масштабна підготовка до звільнення усіх території України.

Вас також можуть зацікавити новини: