Грозєв каже, що багато вирішиться в найближчі два-три тижні / фото УНІАН, Олександр Синиця

Друга фаза війни Росії проти України провалиться і завершиться відступом військ агресора, прогнозує журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

Слова Грозєва передає сайт "Сьогодні".

За його словами, навіть у разі поразки в битві за Маріуполь Україна все одно може вийти переможцем у другій хвилі наступу. Говорячи про ситуацію в цьому місті, Грозєв назвав головною проблемою для ЗСУ там відсутність потрібної кількості зброї.

Відео дня

"Що стосується зброї - вона надходить щотижня, час працює на вас. Те, що було неможливо тиждень тому, швидше за все, буде можливим через два-три тижні", - говорить журналіст.

Грозєв зазначає, що визначальним залишається наявність в Україні якісної високоточної артилерії та ракет, які вже їдуть до нас.

"Не варто дивитися ситуацію сьогодні й завтра. Слід подивитися на неї через місяць. Західні країни, а саме 19 західних партнерів надають Україні високотехнологічну зброю, це дає надію", - переконаний експерт.

Щодо решти Донбасу Грозєв каже, що якщо РФ не вдасться найближчим часом захопити нові території, не рахуючи "мінімально-тактичних" захоплень, то другу фазу війни можна буде вважати для неї провалом. У такому випадку, прогнозує він, через два-три тижні почнеться прорив російських військ у зворотному напрямку.

"Це дозволить Україні відкрити другий фронт. Тому російські війська повинні будуть відійти. Думаю, найважливіше буде відбуватися через два-три тижні, а не в найближчі день-два", - підсумував журналіст.

Раніше радник глави ОП Олексій Арестович висловив побоювання, чи не перемогла в голові у Путіна "партія війни".