Український пілот з позивним "Фантом" розповів про враження від польотів на F-16 / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото УНІАН

Українські пілоти "дуже вражені" американськими винищувачами F-16. Кажуть, що бачать великі перспективи й потенціал того, як цей літак допоможе Повітряним силам України.

Про це заявив український пілот "Фантом" в інтерв'ю "Голосу Америки". За його словами, військові позитивно оцінили можливості літака.

"Наші пілоти дуже вражені. Цей літак просто перевершив їхні очікування. Навіть з тією кількістю інформації, яку вони отримали під час навчання, вони вже бачать великі перспективи й великий потенціал того, як цей літак допоможе нашим Повітряним силам", - сказав він. 

Відео дня

Але "Фантом" додав, що перепідготовка пілотів на сучасні літаки спричинила певні труднощі, оскільки багато хто з них вже звик літати на старих літаках радянського виробництва Су-27 і МіГ-29.

F-16 для України - що відомо

Вже цієї весни Україна може отримати перші винищувачі F-16, які базуватимуться безпосередньо на її території. За словами полковника ЗСУ в запасі та військового льотчика-інструктора Романа Світана, ці літаки готові до роботи в українському небі вже зараз.

5 лютого стало відомо, що Нідерланди нададуть ЗСУ ще шість винищувачів F-16. Таким чином, загальна кількість F-16, отриманих від Нідерландів, сягне 24 одиниць.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначив, що підготовка пілотів для F-16 йде згідно з планом. Він також натякнув на можливість отримання додаткових "бонусів" для України.

У Повітряних силах України заявили, що літаки F-16 вже можна було б розмістити на території України. Вони вже злітали з нашої території й ми маємо відповідний досвід обслуговування.

Вас також можуть зацікавити новини: