"Загинули б героями": Пригожин заявив, що забрав би всіх опозиціонерів на війну

Він зазначив, що повністю не поділяю політику РФ, яка дозволила опозиції втекти.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин прокоментував інформацію про свій візит у колонію суворого режиму, де відбуває покарання політик Олексій Навальний, для вербування ув'язнених.

Кореспондентка РБК Любов Пориваєва надіслала запит Пригожину з проханням прокоментувати заяву Навального. Спочатку "кухар Путіна" ухилився від відповіді, але згодом передумав.

Пригожин заявив, що питання журналістки "лежать у площині дрібної спроби необдуманого шпигунства". При цьому він відмовився безпосередньо відповісти, чи був у колонії, де сидить Навальний, обмежившись заявою, що "часто літає вертольотом і буває в різних місцях".

Щодо законності вербування зеків Пригожин заявив, що дає засудженим можливість "очиститися та отримати другий шанс у житті, пройшовши через жахи війни". Крім того, "ніхто не може відібрати у людини право захищати свою Батьківщину, свою матір і свою сім'ю всіма доступними способами".

"Я глобально не згоден із політикою держави в тому, що всім "навальноподібним" дали можливість тікати за кордон. Їх мали зібрати, сформувати один штрафний батальйон і передати мені. І не сумнівайтеся, що вони б загинули героями", - заявив він.

Російські в'язні у війні проти України

На тлі великих втрат серед російських військових, в РФ активно вербують ув'язнених для участі у війні проти України. 

Пригожин особисто вербує ув'язнених у російських колоніях. Потенційним бойовикам він обіцяє грошову винагороду і помилування.

За даними російського видання "Медіазона" , на тлі відправки ув'язнених на війну число людей в російських колоніях за два перші місяці осені поточного року скоротилося на 23 тисячі

"Армія каторжників стає армією самогубців. І як тільки у них закінчаться ув'язнені, організатори цієї бійні опиняться в спустошених ними камерах", – прокоментувавши ситуацію в Міноборони України. 

Вас також можуть зацікавити новини: