Пригожин особисто вербує в'язнів на війну в Україні / tjournal.ru

Власник приватної військової компанії "Ліга" (раніше ПВК Вагнера) Євген Пригожин особисто вербує в'язнів у російських колоніях для участі у війні проти України. Потенційним бойовикам він пропонував грошову винагороду та помилування.

Про це кілька ув'язнених розповіли журналістам "Медіазони".

Журналісти поспілкувалася з двома ув'язненими двох різних російських колоній – ВК-4 Тульської області та ВК-2 Ярославської області. В'язні не знайомі між собою, відбувають покарання у різних колоніях на території різних російських регіонів, але обидва були учасниками зустрічей з Пригожиним. 

Відео дня

За словами чоловіків, Пригожин хвалився, що наділений особливими повноваженнями особисто президентом РФ Володимиром Путіним. Крім того, лідер "вагнерівців" нібито відкрито говорив, що йому необхідно "виграти цю бісову війну будь-якою ціною".

"У мене особливі повноваження від президента, мені пох*й на всіх, мені треба виграти цю бісову війну будь-якою ціною", – цитує Пригожина ув'язнений з Тульської колонії.

В'язень з Ярославської області зазначив, що на зустріч з Пригожиним зігнали майже всіх "поселенців" колонії. Чоловік із зіркою героя РФ представився Євгеном Пригожиним. Він прибув у супроводі кількох озброєних людей.

"Ми не збройні сили, а справжнісінька воєнізована ОЗУ. Мої хлопці заходять до африканських країн – і за два дні не залишають там нічого живого, і зараз так само розносять ворогів в Україні. Ваше рішення служити в ПВК — це угода з дияволом. Якщо ви вийдете звідси зі мною – або повернетеся вільною людиною, або помрете. Ви будете зобов'язані вбивати ворогів і виконувати накази керівництва. На тих, хто поверне назад, чекає розстріл на місці", — цитує Пригожина ув'язнений.

Крім того, чоловік розповів, що Пригожин зізнався в "експериментальному" використанні в'язнів на війні проти України. За його словами, із 42 нібито тільки п'ятеро повернулися в РФ "двохсотими". Загалом Пригожин оцінив імовірність загибелі ув'язнених у 15%, а також наголосив на їхньому "героїзмі".

"Каже, вони билися, як леви, напали з одними ножами на якийсь опорник і всіх там вирізали", – пригадав в'язень.

Один із ув'язнених також розповів, кого саме шукає Пригожин у російських колоніях.

"Насамперед цікавлять їх вбивці та розбійники, до наркоманів ставляться насторожено, те ж до ґвалтівників. Краще, каже, щоб не побутові вбивці були, а прямо свідомі — вам, каже, у нас сподобається. Взагалі він справив враження маніяка. Ніякого примусу. тим часом немає. Ви, каже, маєте самі зрозуміти, що нам потрібні. І справді, пішли записуватися багато, дуже багато, ніяк не менше 200 осіб", - зазначив в'язень.

Як повідомляв УНІАН, Російська Федерація продовжує приховану мобілізацію з метою поповнити армію новими окупантами. При цьому перевагу віддають мешканцям національних республік. 

Вас також можуть зацікавити новини: