Маломуж прокоментував обстановку на фронті / фото УНІАН

Керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 рр., генерал армії України Микола Маломуж прокоментував заяву ISW про те, що російські окупанти захопили село Побєда Донецької області.

"Поки немає підтвердженої інформації. Наразі там тривають бойові дії. Якогось великого прориву немає, але маневри проведені під потужним впливом ЗСУ", - зазначив він у ефірі "Еспресо".

Як розповів генерал, росіяни перекинули свої резерви до Побєди та інших населених пунктів. Вони перекривають цей рубіж, але ЗСУ зайняли додаткові позиції.

Відео дня

"Сьогодні ЗСУ проводять ряд маневрів біля села Побєда, але ворог наростив потужні ресурси. Росіяни діють по схемі, як біля Авдіївки: попередні ракетні удари, застосування КАБів, ударні групи спецназу. Окупанти перекинули їх з цього напрямку до Побєди та інших населених пунктів. Тому дійсно, це черговий рубіж, який вони перекривають в даній ситуації. Але якщо говорити про перспективи, українські сили зайняли додаткові підготовлені позиції, або позиції, що дають можливість наносити удари з більш вигідних висот і флангів", - підсумував Маломуж.

Захоплення Побєди - що відомо

Про захоплення селища сьогодні повідомив ISW з посиланням на геолокаційні кадри від 21 лютого. На них видно, як росіяни піднімають свій прапор над черговими "звільненими" руїнами. Українська сторона поки не коментувала можливе захоплення населеного пункту.

За словами російських мілблогерів, українські війська відійшли на позиції на пагорбах на захід від Побєди. Передбачається, що тепер загарбники можуть піти в напрямку Костянтинівки або Георгіївки.

Захоплення селища дозволить окупаційній армії продовжити наступ на Вугледарському напрямку й перехопити наземні лінії зв’язку ЗСУ, які ведуть до міста.

Вас також можуть зацікавити новини: