В Україні триває розв'язана Росією війна / фото t.me/otarnavskiy

В Офісі президента жорстко розкритикували і пояснили, чим загрожує Україні заморозка війни з Росією. Цей варіант все частіше згадують західні аналітики та ЗМІ.

"Це безглуздий сценарій. Все, що стосується заморозки конфлікту. Це один з найтрагічніших для демократичної цивілізації сценаріїв", - заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, заморозка війни не вирішує жодних завдань:

"Навпаки, це буде часткове зниження інтенсивності бойових дій, але при збереженні атак РФ по території України, при збереженні темпів реінвестиції у військове виробництво і накопичення техніки в Росії".

Як зазначив Подоляк, усі повинні розуміти, що Росія не заспокоїться, буде накопичувати ресурси, а також продовжувати вливати гроші в пропаганду і ескалацію конфліктів в інших регіонах.

При цьому радник голови ОПУ погодився з тим, що стратегію необхідно змінювати з урахуванням мінливих реалій. І головним завданням України має залишатися руйнування логістичної інфраструктури Росії на окупованих і прикордонних територіях.

Нова стратегія Заходу щодо війни в Україні - що повідомлялося

Нагадаємо, The Washington Post написав, що Адміністрація президента США Джо Байдена працює над довгостроковою стратегією підтримки України. Зазначалося, що ця стратегія зменшить акцент на деокупації захоплених РФ територій та зосередиться на допомозі у відбитті нових ворожих наступів.

Вас також можуть зацікавити новини: