У Москві ігнорують запит Києва на гумкоридор біля ЗАЕС, Верещук закликала евакуюватися жителів самостійно

Міністр закликала жителів тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС, евакуюватися.

Україна зажадала від Російської Федерації надати гуманітарний коридор для евакуації жінок і дітей з територій навколо Запорізької атомної електростанції, але відповіді від Москви так і не отримала.

Про це повідомила віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в Telegram.

"Росіяни тримають в заручниках не тільки персонал станції. У заручниках і жителі тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС. Десятки тисяч людей. Мінреінтеграції запросило гуманітарний коридор для евакуації цивільного населення з от, прилеглих до атомної електростанції. У відповідь - цинічне мовчання", - написала Верещук.

Через це міністр закликала жителів тимчасово окупованих територій, прилеглих до ЗАЕС, евакуюватися.

Вона порадила звертатися на гарячі лінії Мінреінтеграції: 1548 або + 38(096) 078 84 33 (цілодобова лінія для дзвінків і повідомлень через мобільні додатки WhatsApp/Telegram/Viber у разі відсутності мобільного зв'язку).

Як повідомляв УНІАН, Запорізька АЕС, яка знаходиться під контролем російських окупантів, знову відключена від енергоживлення в результаті обстрілів.

Як повідомили в НАЕК "Енергоатом", протягом останніх трьох діб російські війська продовжують інтенсивні обстріли території навколо Запорізької АЕС. В результаті були пошкоджені і відключені лінії електропередачі.

Сьогодні, 5 вересня, в результаті пожежі, яка сталася через обстріли, відключилася ще одна ЛЕП - остання, яка з'єднувала вузол ЗАЕС/ЗаТЕС з енергосистемою України. Як наслідок – розвантажено та відключено від мережі єдиний працюючий енергоблок № 6 живить власні потреби ЗАЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: