Вильоти МіГ-31К в РФ паралізують Україну / скріншот

В Україні не оголошуватимуть повітряну тривогу у зв'язку з вильотами російських винищувачів МіГ-31К, якщо буде відомо, що вони не становлять загрозу. Однак дізнатися це не завжди можливо, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю РБК-Україна.

Як він розповів, партнери країн НАТО намагаються якомога швидше і повніше інформувати Київ про той чи інший виліт МіГ-31К:

"Плюс є наша розвідка. Але не завжди є інформація, з ракетою він летить або без, це просто переліт, це бойовий виліт, або просто тренувальний політ... Якщо є точна інформація, що МіГ-31К не становить загрози, - тоді, звичайно, не оголошуватиметься тривога".

Відео дня

При цьому Ігнат додав, що Повітряні сили у будь-якому випадку інформуватимуть про злети МіГ, а ось як зробити так, щоб вони не паралізували країну, - керівництво держави доручило профільним міністерствам і відомствам розробити рішення:

"Яким буде це рішення - не беруся говорити. Ми ж і далі інформуватимемо про загрозу".

Зеленський дав доручення через вильоти МіГ-31К - подробиці

Як писав УНІАН, нещодавно президент України Володимир Зеленський доручив розробити рішення, щоб уникнути довготривалих тривог через Вильоти російських носіїв "Кинджалів" МіГ-31К.

Він заявив, що відповідне доручення дав Міністерству оборони, Генштабу ЗСУ та Кабміну. Вони повинні запропонувати рішення, щоб вильоти носіїв "Кинджалів" не "паралізували країну на години".

Вас також можуть зацікавити новини: