Як змусити Росію капітулювати: Жданов назвав варіанти (відео)

оновлено

На думку експерта, в України буде два шляхи стримування російської агресії.

Військовий експерт Олег Жданов назвав шляхи стримування Російської Федерації, якщо вона продовжить проявляти військову агресію після виходу України на кордони 1991 року.

На його думку, їх два - військовий і військово-дипломатичний. У першому випадку Україна може опинитися в такій же ситуації, в якій зараз знаходиться Ізраїль, розповів експерт на своєму YouTube-каналі.

"Це буде збройний конфлікт низької інтенсивності. Він буде складатися зі збройних провокацій на кордоні та обміну вогневими ударами за допомогою різних засобів", - пояснив він.

У другому випадку Україна може звернутися до ООН з проханням ввести збройний контингент для миротворчої операції з розділення протиборчих сторін.

"Вони встануть на кордоні. І будь-який постріл у бік противника - це постріл у бік ООН, це тягне за собою гігантські санкції, практично відсторонення країни з усіх сфер міжнародного співробітництва. Це варіант Північного Кіпру", - додав експерт.

Крім того, Жданов вважає, що влада України може запропонувати країнам-гарантам безпеки створити військову місію, яка розміститься на кордоні.

"Тоді у Росії буде вибір - або війна з цією коаліцією, або санкції від цих країн", - сказав він.

Вихід України на кордони 1991-го року

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що перемогою України стане вихід ЗСУ на кордони станом на 1991 рік.

Однак і після цього Російська Федерація може продовжити прикордонні обстріли і запуски ракет, сказав він.

Також Буданов вважає, що 2023 рік принесе Україні перемогу, а РФ - трансфер влади.

Генерал США у відставці Бен Ходжес переконаний, що Україна може звільнити окупований Крим до кінця серпня.

Вас також можуть зацікавити новини: