Генерал Ходжес сказав, що потрібно для швидкого звільнення Криму / фото ua.depositphotos.com

Україна звільнить тимчасово окупований Росією з 2014-го року Крим до кінця серпня за умови, що західні партнери продовжать надавати їй допомогу та збережуть санкції проти країни-агресора.

З таким прогнозом виступив генерал США у відставці Бен Ходжес, який активно коментує хід війни в Україні. Відповідний пост він залишив у своєму твітері.

При цьому він наголосив, що звільнення Криму може відбутися й раніше, якщо нашій державі нададуть високоточну зброю більшої дальності.

Годжес також ретвінув карту, на якій позначено окуповані Росією території України станом на кінець 2022-го, наголосивши, що "це все, що контролює Росія після 8 років і з усіма перевагами".

Скріншот

Сценарії повернення Криму: останні заяви

Україна звільнить усі захоплені Росією території, а окупований Крим буде повернутий комбінованим шляхом – військовою силою та дипломатією.

З такою заявою напередодні виступив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, коментуючи побоювання політиків і експертів країн Заходу щодо того, що Крим є "червоною лінією" і виключно дипломатичною історією.

Водночас видання NBC News вважає, що Україна має військовий потенціал, щоб повернути собі Крим, але це може підштовхнути Путіна до застосування ядерної зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: