Зеленський про повернення біженців: економіка України повинна працювати на підтримку армії

Глава держави розповів про своє ставлення до повернення киян до столиці.

Президент Володимир Зеленський вважає, що економіка України повинна працювати для підтримки Збройних сил.

Про це глава держави сказав в інтерв’ю для українських ЗМІ.

Зокрема, у нього запитали, чи не є передчасним повернення киян до столиці.

"Тут ніхто вам точної відповіді не дасть. Чому? Тому що, чи можуть повернутись росіяни? Можуть. Але чи потрібно, щоб працювало місто? Сто відсотків. Я вважаю, що ті 7 млрд - це для нашої держави нічого (президент сказав, що щомісячно 7 млрд євро витрачається на усі заробітні плати, виплати, соцпідтримку з бюджету - УНІАН). В принципі, нічого, якщо люди будуть працювати, нам не треба буде там принижуватися і просити ті, чи інші гроші і суми. А для цього потрібно, щоби країна працювала і жила. І, не зважаючи на те, що війна, треба звикнути з думкою, що не треба чекати момент, коли жодного пострілу не буде", - сказав Зеленський.

"Може бути по-різному. Ми всі цього хочемо, але може бути по-різному. Тому треба працювати. А якщо працюєш, треба витрачати гроші... Я маю на увазі, що економіка має запуститися, без неї грошей на нашу армію, до речі, не буде. І це головне. У наших армійців, військових високі заробітні плати. А де ці гроші брати? Повинна економіка працювати. Вони місяць нам допоможуть, два місяці допоможуть ті чи інші партнери. Вічно це не буде. Треба працювати. Це відповідь щодо повернення", - наголосив президент.

Як повідомляв УНІАН, 1 квітня Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект, яким дозволила звільняти членів наглядових рад, які в умовах війни негайно не прибули на місце роботи.

Вас також можуть зацікавити новини: