Зеленський: Реакція Путіна на заколот "Вагнера" була слабкою

Глава Української держави переконаний, що вертикаль влади російського президента руйнується.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що реакція президента Російської Федерації Володимира Путіна на заколот приватної військової кампанії "Вагнер" була заслабкою і що російський лідер втрачає контроль над власним народом.

Про це глава держави сказав в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

"Ми бачили реакцію Путіна. Вона була слабкою", - сказав Зеленський.

"По-перше, ми бачимо, що він не контролює усе. Рух "Вагнера" вглиб Росії і взяття деяких регіонів показує як легко це зробити. Путін не контролює ситуацію в регіонах. Уся ця вертикаль владу, яка раніше у нього була, просто руйнується", - наголосив глава держави.

Зеленський додав, що звіти розвідувальних служб засвідчили, що Кремль зважував, яку підтримку має ватажок "Вагнера" Євген Пригожин.

Президент України стверджує, що половина Росії підтримувала ватажка "Вагнера" і заколот вагнерівців.

Заколот "Вагнера"

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 червня за наказом Пригожина війська ПВК "Вагнер" рушили у бік російських міст з так званим "маршем справедливості". Сам ватажок бойовиків обіцяв "зупинити" військове керівництво РФ після нібито "ракетного удару" збройних сил РФ по його тиловому табору.

На вулицях російських міст з'явилися кадрові війська і військова техніка. ФСБ підняли за тривогою. Повідомлялося, що "під контроль" терористів ПВК перейшли військові об'єкти Воронежа і Ростова-на-Дону.

Путін назвав повстання "ножем у спину" і "зрадою", втім, не згадавши у відеозверненні до росіян прізвище Пригожина.

Хоча вдень 24 червня найманці ПВК "Вагнер" дісталися до Московської області, проте зупинили свій наступ в 200 км від Москви і Пригожин розгорнув колону з військовою технікою. Це стало результатом переговорів між Олександром Лукашенком і Пригожиним.

Вас також можуть зацікавити новини: