Зеленський розкрив чисельність Збройних сил України

За його словами, Україна зараз має мільйонну армію.

Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі українська армія налічує приблизно 880 тисяч військовослужбовців.

"У нас 880 тисяч. У нас мільйонна армія. А при цьому у нас 30 мільйонів людей зараз, зараз конкретно 30 мільйонів людей працюють, а навіть може більше трішки. Сказати точно цифру не можу", - зазначив очільник держави в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD.

За його словами, поки що невідомо, скільки точно українців покинули країну після початку повномасштабної війни в Україні. Однак, на думку Зеленського, це приблизно 6,5-7,5 мільйона осіб.

"Тому ми говоримо про всіх людей хто в Україні. І вони всі захищають Європу і світ. Абсолютно. На своїх робочих місцях", - наголосив український лідер.

Війна в Україні - чисельність ЗСУ

Військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко зазначив, що зараз тільки в сухопутних військах ЗСУ налічується близько 600 тисяч - таку оцінку озвучив Зеленський під час привітання військових 12 грудня.

За даними Міноборони, за два роки кількість жінок у Збройних силах України зросла на 12 тисяч, зараз проходить службу майже 43 тисячі військовослужбовиць (чисельність збільшилась на 40 відсотків порівняно з 2021 роком).

Вас також можуть зацікавити новини: