До армії слід забирати чоловіків, які не стали на облік та йдуть у студенти у 35 років, каже Кішак / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото УНІАН

Президент Зеленський ухвалив рішення знизити межу призовного віку в Україні до 25 років і це вкрай важливо для військових, однак є категорія українців, на яких бажано зосередити увагу першочергово в питанні мобілізації. 

Про це заявив командир підрозділу 153-ї бригади Назарій Кішак, коментуючи історичне рішення держави для Espreso. Він вважає, що у 25 років людина ще юна, але достатньо зріла для служби в армії.

Особисто він вже у 21 років ніс службу у Маріуполі, тому не вважає, що в такому віці нищити росіян - це дещо "зарано". Водночас першими на фронт все ж мають брати тих чоловіків, які раптово йдуть у студенти о 35 років, до цього ховаючись від мобілізації. 

Відео дня

"Тобто 25 - це свідомий вік. Але бажано, щоб спочатку мобілізувалися ті, хто ховається від мобілізації вже два роки. У нас є велика кількість людей від 35 років, які навіть не стали на облік, але для кожного свій час", - сказав Кішак.

На думку військового, держава має внести додаткові правки в законопроект про мобілізацію, щоб врегулювати раптову опіку українців над здобуттям освіти. Він вважає, що ті, хто ще не здобув навіть першої - мають право на відстрочку від армії. Водночас інші чоловіки повинні йти служити, а не вчитися по третьому-четвертому колу. 

"Потрібно вносити правки в законопроєкт, щоб дозволяли відстрочку тільки тим людям, які матимуть першу вищу освіту, а не другу, третю чи четверту. Війна нікого не омине, ми маємо підготувати особовий склад", - вважає Кішак.

В Україні командири хотіли знизити призовний вік ще нижче

Як відомо, рішенням Зеленського в Україні знизився призовний вік з 27 до 25 років. Хоча, як згадував керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, деякі військові командири пропонували зрізати обмеження ще сильніше, - дозволити мобілізувати у віці 23-24 років

Мусієнко пояснив, що наразі відповідного "омолодження" війська вимагає війна в Україні та ситуація на фронті. Адже саме молодший особовий склад ефективніше виконує задачі на полі бою - так кажуть в армії.

Вас також можуть зацікавити новини: