Жданов спрогнозував автоматичне звільнення двох міст / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Військовий експерт Олег Жданов допускає, що міста Токмак і Мелітополь можуть бути звільнені за коротший час, ніж села Урожайне і Роботине.

"Роботине було опорним пунктом системи оборони ворога на цій ділянці. Чому його не можна було обійти і було важливо взяти? Для того, щоб поламати оборону противника на цій ділянці фронту, що ми і зробили, - зазначив Жданов. - Що стосується Токмака і Мелітополя, то, на мій погляд, їх немає сенсу штурмувати".

За словами експерта, навколо цих міст багато окопів росіян.

Відео дня

"Особливо навколо Токмака. Ці окопи РФ починає заповнювати десантниками... Розумний у гору не піде, розумний гору обійде. Треба обходити Токмак, перерізати дорогу на Бердянськ, перерізати залізницю і далі планомірно вибивати ворога. Але не штурмувати "у лоб". А при загрозі оточення Токмака... ви ж знаєте, як росіяни: відразу "жест доброї волі", "негативний наступ" - і їх у Токмаку немає. Якщо ми прориваємо третю лінію оборони, і починаємо обхід Токмака, то його звільнення може відбутися практично в автоматичному режимі, при мінімальних зусиллях наших військ... Те ж саме і з Мелітополем", - вважає Жданов.

Токмак - чому для ЗСУ особливо важливо звільнити місто

Військовий оглядач Олексій Гетьман зазначив, що визволення міста Токмак Запорізької області відкриє Збройним силам України дорогу на тимчасово окупований Крим.

За його словами, на півдні фортифікаційні споруди російських окупантів йдуть паралельно залізниці: "Це єдина залізниця в тому місці, по якій можна рухатися від Волновахи до Токмака, а звідти до Мелітополя, а далі до Джанкоя. Тобто, це єдина у них логістична артерія".

Вас також можуть зацікавити новини: