Стало відомо, що відбувається на південному фронті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На Херсонському ЗСУ знищили багато техніки ворога та ліквідували майже півсотні окупантів.

Про це повідомляє пресслужба Сил оборони півдня України.

Йдеться, що у цій зоні відповідальності ворог намагається ущільнити оборону та тиск бомбардуваннями з використанням керованих авіаційних бомб різної потужності. Водночас ознак формування наступальних угруповань не виявлено. 

Відео дня

"Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, результативно працюють контрбатарейно, наносять вогневі ураження по позиціях і по тилах противника", - розповіли у ЗСУ.

Зокрема, за минулу добу ліквідовано 47 окупантів. Виведено з ладу два танки, три БМП,  реактивну систему залпового вогню "Град", самохідну артилерійську установку, шість гармат,  міномет, антенну систему станції радіоелектронної боротьби.

Також знищено розвідувальний БпЛА "Зала", три розвідувальні БпЛА "Мерлин-ВР", 10 одиниць автобронетехніки, човен та 8 спостережних пунктів й ще один пункт управління БпЛА.

Повідомляється, що у Чорному морі на чергування чотири три бойових кораблі ворожого флоту, один - в Азовському морі. Ракетоносії заведені в пункти базування.

Окупанти продовжують тероризувати тактичною авіацією шляхи цивільного судноплавства у Чорному морі, скидаючи вибухові предмети по ймовірному маршруту руху цивільних суден. За минулу добу зафіксовано три таких скиди.

"Але силам протиповітряної оборони вдалось збити ворожий бомбардувальник Су-24М", - нагадали у пресслужбі.

Також йдеться, що протягом доби (з 7.00 до 7.00) противник завдав 8 авіаційних ударів із застосуванням 56 керованих авіабомб по населених пунктах Кринки, Тягинка, Львове.

"Окупанти продовжують активно застосовувати ударні дрони як в рамках масованих нічних атак, так і вдень поодинокими  БпЛА "Ланцет",  FPV-дронами, яких за добу нарахували 8. Також по населених пунктах Херсонщини відбулись скиди з БпЛА різних модифікацій 16 осколкових боєприпасів", - йдеться у повідомленні.  

Окрім того, за минулу добу росіяни з лівого берега здійснили 11 обстрілів населених пунктів. Тільки по Херсону гатили 7 разів, обстріляні Берислав, Ромашкове, Велетенське на Херсонщині та акваторія Очаківської громади на Миколаївщині.

 Внаслідок  дій ворога загинуло 3 цивільних, 7 - поранено, з них 4 медичних працівники. Пошкоджено дві багатоповерхівки, приватні будинки, будівлю медичної установи, службові автівки поліції й звичайні цивільні автомобілі.

Війна в Україні - останні новини з фронту

Як повідомляв УНІАН, нещодавно прикордонники знешкодили дрони-вбивці, якими противник атакував ЗСУ. Зокрема, на Запорізькому напрямку  знищили антидроновими рушницями п’ять дронів-камікадзе, які були споряджені вибухівкою. Прикордонники виявили  їх ще на підльоті - чотири безпілотники, завдяки майстерності військових, пішли в круте піке, ще один "присів" на дерево.

Вас також можуть зацікавити новини: