ЗСУ буде простіше звільняти Донбас / фото Вадима Ляха

Коли Збройні сили України (ЗСУ) почнуть звільняти окуповані Донецьк та Луганськ, захищати їх буде нікому, там практично не залишилося чоловіків, росіяни їх масово забирають на фронт.

Про це розповів політичний експерт і колишній співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі FREEDOM.

"Чоловіків практично не залишилося в квазіутвореннях... Мобілізованих називають "мобіки", їх кидають у другу чергу (після ув'язнених), і тільки потім вже йде російська регулярна армія", – розповів він.

"Коли наша армія буде повертати Донецьк і Луганськ, буде набагато простіше, не буде, з ким битися. Всі вже на інших фронтах, захищати Донецьк і Луганськ ніхто не буде", – вважає Ступак.

Експерт також зазначив, що РФ бреше про "перемоги" своєї армії, поки українські захисники звільняють захоплені території.

"Їхній наступ має негативний характер. Якщо ще недавно в Луганській області було 100% територій захоплено, то вже 99%... Залишилося захоплено росіянами: у Харківській області – 4%, у Миколаївській області – теж 4%", – додав Іван Ступак.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни зробили висновок, що контрнаступ ЗСУ викликає паніку у впливових осіб з Кремля та підриває і без того низький моральний дух російських військових зі складу так званих елітних підрозділів.

Вас також можуть зацікавити новини: