"Ми йдемо вперед!"- заявив Кім / скріншот

Збройні сили України (ЗСУ) впевнено просуваються на півдні у Херсонській області.

Про це розповів глава Миколаївської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Кім у новому відеозверненні.

"В інтернеті поширюють, що я втік кудись, в Одесу. Росіяни зовсім з глузду з'їхали. Куди бігти? Навіщо? Обстрілів стало менше. Ми рухаємося вперед. Роботи багато, бо нові укріплення потрібно робити вже на території ближче до Херсона. Куди бігти? Ми йдемо вперед!", – заявив він.

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни зробили висновок, що контрнаступ українських захисників викликає паніку у впливових осіб з Кремля та підриває і без того низький моральний дух російських військових зі складу так званих елітних підрозділів.

Контрнаступ ЗСУ на півдні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Збройні Сили України 29 серпня пішли в наступ на півдні. Українські бійці прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Того дня стало відомо, що окупанти почали тікати: 109-й полк так званої "ДНР" відійшов зі своїх позицій у Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

Станом на 13 вересня повідомлялося, що ЗСУ просуваються на Херсонському напрямку, але не називають звільнені населені пункти з метою дотримання норм безпеки.

Полковник у запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан розповів, що заважає українським бійцям звільнити Херсон.