ЗСУ відкинули війська РФ на Ізюмському напрямку мінімум на 10 км

Ізюмський напрямок залишається найгарячішою точкою на Харківщині.

Військові ЗСУ контратакували російських загарбників на Ізюмському напрямку, відкинувши їх мінімум на 10 км. Так, окупанти, які перебували у Підвисокому, масово передислокуються в Гороховатку.

Про це повідомляє Борівська селищна рада.

"Ймовірно, це пов’язано з переміщенням лінії фронту в результаті контрнаступу ЗСУ: гучні вибухи вночі та вранці було чути з боку Підвисокого, Бугаївки, Куньє", – йдеться в повідомленні.

Як додають у сільській раді, кількість живої сили та техніки армії РФ на території громади постійно змінюється. Зазначається, що окупанти пересуваються в напрямку Донбасу, а частина ворожих сил потім повертається через Борову в напрямку Куп'янська з пошкодженою технікою.

Водночас частина російських військових й техніки все ж продовжують концентруватися в населених пунктах громади і місцевих лісах.

Мер Харкова підтвердив відхід російських військ з околиць міста

Російські окупанти виявилися нездатні взяти штурмом Харків, підтвердив Ігор Терехов. Ворожі війська залишають околиці міста, рухаючись у бік російсько-українського кордону.

Журналісти газети The New York Times пишуть, що поразка під Харковом – це друга найбільша поразка російської армії після її відступу з Києва минулого місяця.

Вас також можуть зацікавити новини: