Наслідки "русского мира" в Харкові / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Окупанти виявилися нездатними взяти штурмом Харків. Ворожі війська залишають околиці міста, рухаючись у бік російсько-українського кордону.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов в інтерв'ю "Бі-бі-сі". І зауважив, що ворогові лише одного разу вдалося зайняти невелику частину міста, і пробув він там недовго.

"Росіяни вели постійні артобстріли Харкова, оскільки стояли дуже близько від міста. І завдяки старанням Харківської тероборони і ЗСУ росіяни відійшли далеко від території міста в напрямку російського кордону", – заявив Терехов.

Відео дня

За його словами, зараз у місті тихо, і люди поступово повертаються. Зазначається, що внаслідок російської агресії багато житлових будинків зруйновані або пошкоджені, тому в майбутньому доведеться проводити величезну реконструкцію.

Повідомлення про відведення армії РФ від Харкова надходили раніше і від інших джерел. Так, за даними Генштабу ЗСУ, сили ворога зосереджені на утриманні зайнятих позицій і маршрутів постачання на харківському напрямку. Основна мета – встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей.

Журналісти The New York Times пишуть, що поразка під Харковом  – це друга велика поразка російської армії після її відступу з Києва минулого місяця.

Вас також можуть зацікавити новини: