Звільнення Криму до Різдва: експерти оцінили шанси ЗСУ (відео)

Днями стало відомо, що британські війська готують українську бригаду спецназівців для деокупації півострова.

Прогнози про звільнення тимчасово окупованого Росією Криму до Різдва експерти сприймають скептично.

Коментуючи підготовку у Великій Британії українського спецназу для відповідної військової операції, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, що найбільш оптимальний варіант для України - не штурм, а ізоляція півострова, що займе більше часу.

"Ми неодноразово бачили, що на постійній основі там (у Великій Британії - УНІАН) перебуває певна кількість наших військових, які готуються до звільнення території України. Однак, говорити відразу про те, що це станеться до Різдва, ні. Я вважаю, що у цілому звільнення півострова Крим відбуватиметься не за допомогою якоїсь десантної операції, застосування таких ось штурмових елементів, а за допомогою ізоляції", - сказав він.

Генерал-майор Служби безпеки України, екс-заступник голови СБУ Віктор Ягун різко розкритикував припущення, що Крим реально звільнити до Різдва:

"Треба розуміти реалії військових операцій. Якщо ми хочемо угробити всю армію, напевно, так... Сконцентруємо весь удар на Чонгар, і підемо ... Хтось проб'ється, хтось не проб'ється. Сенс? Стоїть питання, щоб зберегти людей".

Український спецназ готують для деокупації Криму - що повідомлялося

Нагадаємо, днями стало відомо, що британські війська готують елітну українську бригаду спецпризначенців, щоб вивести російські війська з ладу та деокупувати Крим до Різдва

Повідомлялося, що понад 2000 солдатів прибули до віддаленого району Дартмура для участі у спеціальних навчаннях. Саме ці бійці нібито сформують вістря атаки під час вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: