Україна наступного року випробує нові зразки зброї / фото facebook/KabminUA

Україна в 2019 році випробує нові зразки зброї, зокрема, розпочнуться випробування вітчизняного переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) «Колібрі».

Читайте такожСлідом за ракетою: в Україні хочуть створити протикорабельний комплекс

Як повідомляється на сторінці Урядового порталу в мережі Facebook, в наступному році українські зброярі також завершать розробку та розпочнуть державні випробування комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських передових цілей за проектом «Нептун».

Відео дня

«Ця зброя буде високоточною, сучасною й такою, що відповідає стандартам НАТО, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня українські військові успішно випробували вітчизняну нову крилату ракету «Нептун».

Президент України Петро Порошенко зазначив, що у 2019 році планується завершити низку пріоритетних напрямків зі створення ракетної і ракетно-реактивної зброї, насамперед це стосується ракет, створених за проектом «Вільха» зі збільшеною дальністю ураження. 

Також Україна завершує створення низки нових вітчизняних зразків озброєння, таких як самохідна гаубиця «Богдана» і артилерійські боєприпаси калібру 155 мм до неї, керовані боєприпаси «Квітник», двокаліберний міномет, безпілотний розвідувальний ударний комплекс «Сокіл», переносний ПЗРК «Колібрі».