Боєголовки передадуть передадуть ВМС США / фото УНІАН

Завод з виробництва ядерної зброї Pantex в американському штаті Техас почав збірку "першого серійного зразка W76-2" - ядерної боєголовки малої потужності (5-7 кілотонн).

Про це йдеться в прес-релізі Національного управління ядерної безпеки (NNSA), пише DW.

Як зазначають у федеральному агентстві, запуск виробництва "свідчить про здатність NNSA досягти істотної програмної віхи" при реалізації "масштабної національної ініціативи в галузі безпеки". Вона здійснюється в рамках огляду ядерної стратегії Пентагону, ініційованого адміністрацією Дональда Трампа в минулому році.

Відео дня

Читайте такожРосія розміщує в Європі нові ракети з ядерним потенціалом - генсек НАТО

"NNSA працює над тим, щоб завершити виробництво першої партії боєголовок W76-2 і передати їх ВМС до кінця 2019 фінансового року" (закінчиться в США 30 вересня. - Ред.), відзначають в Національному управлінні ядерної безпеки.

Ядерна боєголовка W76-2 піде на оснащення триступінчатих твердопаливних балістичних ракет (БР) Trident 2, що стоять на озброєнні військово-морських США та розміщуються на американських підводних човнах.

У розпорядженні Пентагону - 14 ракетоносців, які несуть за 24 БР Trident 2. C 1970-х років вони були оснащені ядерними боєголовками W76-0. У 2008 році було прийнято рішення про модернізацію до рівня W76-1 потужністю близько 100 кілотонн. Боєголовка W76-2 створена на основі наявного блоку шляхом зняття другого ступеня.

Раніше УНІАН повідомляв, що гравітаційна ядерна бомба B-61-12 пройшла останню стадію проектної оцінки. Тому Національна адміністрація з ядерної безпеки США оголосила, що перший зразок такої зброї зійде з конвеєра в березні 2020 року.