Україна виконає модернізацію зенітно-ракетних комплексів та інших засобів ППО / фото УНІАН

Керівництво державного концерну "Укроборонпром" досягло домовленості про проведення модернізації систем протиповітряної оборони Республіки Єгипет силами вітчизняних підприємств оборонного комплексу.

Читайте такожУкраїна і Польща планують спільно розробити нову систему ППО

Як повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", сталося це під час зустрічі гендиректора концерну Павла Букіна і віце-президента і директора з виробництва єгипетської The National Organization for Military Productio Хасана Ахмеда Абд Ельмагіїда під час виставки та конференції по захисту IDEX-2019, яка проходить в Абу-Дабі (ОАЕ).

Відео дня

"Згідно з домовленістю, українська сторона надасть пропозиції щодо модернізації зенітно-ракетних комплексів та інших засобів ППО, які перебувають на озброєнні Збройних сил Єгипту. Комплексна модернізація може включати повну заміну застарілої елементної бази на сучасні твердотілі елементи. Разом з модернізацією зенітних ракет це дозволить значно підвищити дальність виявлення цілей та їх знищення", - сказано в повідомленні.

Крім того, під час зустрічі обговорювалися перспективи співпраці у сфері боєприпасів. Зараз сторонами розглядається проект з налагодження спільного виробництва високоточних та звичайних боєприпасів для артилерійських систем різного калібру, додали в держконцерні.

Як повідомляв УНІАН, видатки, передбачені на виконання державного оборонного замовлення в частині закупівлі озброєння та військової техніки, у 2019 році можуть зрости до 25 мільярдів гривень, хоча поки планується, що ця сума становитиме близько 21 мільярда гривень, як у 2018 році.