БТР-4 – потужна бойова колісна машина / фото Укроборонпром

Харківські бронетанкові підприємства ДК "Укроборонпром" – "Завод ім. Малишева" та "ХКБМ ім. Морозова", завершують випробування БТР-4 з новими корпусами у рамках програми розширення виробництва цих бойових машин на потребу українського війська.

Як повідомляє прес-служба концерну, наразі ДП "Завод ім. Малишева" вже успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, виготовленого на підприємстві, та був кваліфікований, як виробник цих машин.

Аналогічну процедуру кваліфікації, за результатами випробувань, вже завершує і "ХКБМ ім. Морозова".

Зазначається, що під час випробувань БТР-4 з новими корпусами пройшли декілька сотень кілометрів по бездоріжжю та дорогами з твердим покриттям та витримали випробування обстрілом, зокрема і з великокаліберних кулеметів.

Таким чином, "Завод ім. Малишева" та "ХКБМ ім. Морозова" у цьому році готові розпочати серійне виробництво БТР-4 з корпусів власного виготовлення. Це дозволяє значно збільшити темпи передачі цих бойових машин до українського війська, який раніше залежав від виробничих потужностей лише одного приватного підприємства.

Читайте такожУкраїнську систему радіорозвідки представили на виставці IDEX 2019 (фото)

Довідка. БТР-4 – потужна бойова колісна машина, яка створена фахівцями "Харківського конструкторського бюро ім. Морозова". БТР-4 с перших днів війни успішно використовується українським військом та неодноразово доводив свою високу ефективність на полі бою.

Рівень захисту, який забезпечує ця машина – один з найбільших серед бронетранспортерів та БМП, що стоять на озброєнні Збройних Сил України. На цій машині встановлений бойовий модуль БМ-7 "Парус" з 30-мм автоматичною гарматою, високоточним протитанковим комплексом "Бар‘єр", автоматичним гранатометом та кулеметом. Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу, вдається досягти високої точності вогню, зокрема і знищення бронетехніки противника на відстані до 5 км.

За маневреність БТР-4 відповідає потужний німецький двигун Deutz та автоматична американська трансмісія Allison, що дозволяє розігнати майже 22-тону машину до 110 км/год.

Раніше "Укроборонпром" представив моделі наземного протикорабельного ракетного комплексу "Нептун" та високоточної реактивної системи "Вільха" на міжнародній виставці IDEX-2019, яка відкрилася 17 лютого в місті Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати).