«Нептун» і «Вільха» вперше представили на виставці в ОАЕ / фото ukroboronprom.com.ua

Державний концерн «Укроборонпром» представив моделі наземного протикорабельного ракетного комплексу «Нептун» та високоточної реактивної системи «Вільха» на міжнародній виставці IDEX-2019, яка відкрилася 17 лютого в місті Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати), повідомляє прес-служба концерну.

Читайте також«Укроборонпром» визначив ТОП-5 розробок вітчизняного ВПК за 2018 рік (фото)

«На виставці демонструються моделі наземного протикорабельного ракетного комплексу «Нептун» та високоточної реактивної системи «Вільха», які були розроблені ДККБ «Промінь», що входить до складу концерну. Протягом першого дня виставки було проведено ряд переговорів з офіційними делегаціями ОАЕ, Анголи, Азербайджану і Бангладеш, а також з міжнародними компаніями щодо подальшого співробітництва», - сказано в повідомленні.

Відео дня
фото ukroboronprom.com.ua
фото ukroboronprom.com.ua

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року українські військові провели успішні випробування нового ракетного комплексу "Вільха", створеного на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч". Головним розробником цієї ракети виступає київське КБ "Луч". У грудні того ж року Кабінет міністрів збільшив термін здійснення попередньої оплати робіт з реалізації проекту нового ракетного комплексу "Вільха" до двох років.

Навесні 2018 року на півдні Одеської області пройшли державні випробування ракетного комплексу, після чого президент Петро Порошенко поставив завдання в 2018 році почати його серійне виробництво.

Реалізація проекту зі створення ракетного комплексу "Вільха" і запуск ліній з його серійного виробництва обійшлися майже в 1 млрд грн.

На початку грудня минулого року українські військові успішно випробували вітчизняну нову крилату ракету «Нептун». Завершення розробки і початок випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських берегових цілей за проектом «Нептун» заплановано на 2019 рік.

Довідка УНІАН. Виставка IDEX проводиться раз на два роки в Національному виставковому центрі Абу-Дабі (ADNEC), який розташований в центрі Абу-Дабі, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів. Захід проходить під патронатом Президента ОАЕ і Верховного головнокомандувача Збройних Сил ОАЕ і за повної підтримки Збройних Сил країни.