ЗСУ прийняли на озброєння «Вільху» / фото УНІАН

В Збройних силах України розпочали масове переозброєння підрозділів на вітчизняні протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П» та «Корсар» та прийняли на озброєння і вже постачають до армії 300-мм реактивні керовані снаряди «Вільха».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Озброєння ЗСУ генерал-майор Микола Шевцов на брифінгу в Києві.

Читайте такожУкраїна розпочинає серійне виробництво установки "Вільхи" та систем залпового вогню "Верба"

Відео дня

«З метою забезпечення ЗСУ боєприпасами прийнято на озброєння та розпочато постачання до військ боєприпасів та ракет вітчизняного виробництва, таких як – снайперські патрони (7.62 мм), 40-мм гранатометні постріли для підствольних та автоматичних гранатометів, 152-мм боєприпаси до артилерійських систем, 300-мм реактивні керовані снаряди «Вільха», - заявив він.

Також за словами Шевцова, в армії розпочато масове переозброєння військ на вітчизняні протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П» та «Корсар».

Крім того, генерал додав, що з метою підтримання запасів ракет в боєготовому стані відновлено роботу 8-ми цехів зберігання та ремонту ракет та боєприпасів, проведено ремонт близько 37 тисяч тон боєприпасів.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року українські військові провели успішні випробування нового ракетного комплексу "Вільха", створеного на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч". Головним розробником цієї ракети виступає київське КБ "Луч". У грудні того ж року Кабінет міністрів збільшив термін здійснення передоплати для робіт з реалізації проекту нового ракетного комплексу "Вільха" до двох років.

Навесні 2018 року на півдні Одеської області пройшли державні випробування ракетного комплексу, після чого президент Петро Порошенко поставив завдання в 2018 році почати його серійне виробництво.

Реалізація проекту зі створення ракетного комплексу "Вільха" і запуск ліній з його серійного виробництва обійшлися майже в 1 млрд грн.

11 січня 2019 року міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україна починає серійне виробництво ракетної системи залпового вогню «Вільха».