В Одеській області пройшли успішні завершальні випробування крилатої ракети "Нептун" в умовах протидії РФ засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, продемонструвавши відеозапис пусків крилатих ракет.

Відео дня

«Тут на полігоні в Одеській області проходять одні із завершальних випробувань нової крилатої ракети, яка буде поставлена на озброєння ВМС ЗСУ. Це ракета протикорабельна, берегової оборони, ракета ця може використовуватися і Сухопутними силами ЗСУ», - заявив він.

За словами президента, «величезний внесок, в тому числі – це можливості збільшення радіусу дії зазначеної ракети, використання високоточного озброєння, більш потужної бойової частини».

Читайте такожНа Одещині випробували модернізований комплекс "Вільха-М" (фото, відео)

Порошенко наголосив, що крилата ракета "Нептун" є одним із досягнень оборонного комплексу України, зокрема КБ «Луч».

«Противник сьогодні намагається закрити небо, використовує засоби радіоелектронної боротьби, намагається перешкодити нашим випробуванням, але це створює реальні умови бойового застосування зазначених ракет. Ніяких пом’якшених умов», - додав глава держави.

Пізніше президент написав у Facebook: «Вітаю всіх з вдалими випробуваннями крилатої ракети "Нептун", яка буде поставлена на озброєння Військово-морських сил Збройних сил України».

Крім того Порошенко доручив у надзвичайно короткий термін поставити на озброєння крилаті ракети в частини ВМС і Сухопутні війська ЗСУ для того, щоб збільшити потенціал, ефективність бойового застосування армії.

Також у прес-службі зауважили, що під час стрільб в акваторії Чорного моря забезпечувала безпеку група кораблів з 11 суден ВМС України.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня минулого року українські військові успішно випробували вітчизняну нову крилату ракету «Нептун». Завершення розробки і початок випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських берегових цілей за проектом «Нептун» заплановано на 2019 рік.

Держбюджетом-2019 на потреби армії передбачено понад 102 млрд грн.

Раніше президент заявляв, що Збройні сили цього року отримають 6 тисяч мінометів, снайперську зброю, ЗРК, понад тисячу БТРів і БМП, десятки літаків і малі броньовані артилерійські катери, десантні катери і засоби радіолокації.

Підприємства "Укроборонпрому" протягом 2018 року передали українським силовим структурам понад 2,5 тис. одиниць високоточного озброєння.