Контрбатарейний радар 1Л220УК успішно завершив польовий етап випробувань / фото ukroboronprom.com.ua

В Україні пройшли польові випробування контрбатарейного радара 1Л220УК, що визначає місцезнаходження ворожої техніки на відстані в десятки кілометрів.

Про це повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром", продемонструвавши відеозапис відповідних випробувань.

Зазначається, що контрбатарейний радар 1Л220УК був розроблений КП "НВК "Іскра" і успішно завершив польовий етап державних випробувань.

Читайте такожНа Одещині випробували модернізований комплекс "Вільха-М" (фото, відео)

"Випробування, які проходили на одному з полігонів Збройних Сил України, дозволили підтвердити тактико-технічні характеристики 1Л220УК, який значно перевищує за ними контрбатарейні радари, що зараз знаходяться на озброєнні Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що контрбатарейний радар 1Л220УК призначений для розвідки позицій артилерії противника.

Завдяки потужній радіолокаційній станції, яка працює у мікрохвильовому діапазоні, радар "бачить" снаряди, а потужна цифрова система "будує" траєкторії їх польотів. Це дозволяє визначити на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони та тактичних ракет.

Відео: Державний концерн "Укроборонпром"

Потужність цифрової фазованої активної решітки 1Л220УК дає можливість розмістити контбатарейний радар за декілька десятків кілометрів від позиції противника та спостерігати за полем бою у секторі до 180 градусів.

"Використання контрбатарейних радарів є важливим елементом ведення сучасної війни, який дозволяє у рази підвищити ефективність ведення бойових дій та за мінімальний час знищувати ворожу артилерію", - зазначили в оборонному відомстві.

В "Укроборонпромі" також додали, що КП "НВК "Іскра", після успішного завершення держвипробувань, готове до серійного виробництва 1Л220УК для забезпечення Збройних Сил України.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Одеській області пройшли успішні завершальні випробування крилатої ракети "Нептун" в умовах протидії РФ засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ).