Ілюстративне фото / Прес-служба РНБО

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні з’явились високоточні крилаті ракети з дальністю польоту в понад тисячу кілометрів, що здатні нести бойове навантаження в 150 кілограм.

Про це Порошенко сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Ми почали найважливіші випробування крилатих ракет...У нас з’явилася ракета, яка успішно пройшла випробування, здатна стріляти більш ніж на тисячу кілометрів і здатна нести бойове навантаження в 150 кг, високоточна і це все створено українськими фахівцями. ЗСУ зараз навчаються їх застосовувати», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожВ Україні пройшли випробування контрбатарейного радара, що знаходить ворожу техніку (відео)

«Ми дістали можливість знищувати будь-який корабель в радіусі 300 км, який наважиться наблизитись і атакувати нас і цю ракету не витримає корабель малого і середнього класу. Це різке збільшення обороноздатності», - додав президент.

Порошенко зауважив, що Україна раніше «віддала» крилаті ракети, які могли нести ядерні боєголовки

Також президент нагадав, що Україна провела завершальні випробування ракетного комплексу «Вільха-М». «У нас на сьогоднішній день «Смерч» та «Ураган» літають не більше як на 65-70 км, а зараз будуть на 130 км, високоточно».

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня 2018 року українські військові успішно випробували вітчизняну нову крилату ракету «Нептун». Завершення розробки і початок випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських берегових цілей за проектом «Нептун» заплановано на 2019 рік.

Держбюджетом-2019 на потреби армії передбачено понад 102 млрд грн.

5 квітня в Одеській області пройшли успішні завершальні випробування крилатої ракети "Нептун" в умовах протидії РФ засобами радіоелектронної боротьби.