Полторак зазначив, що державне оборонне замовлення значно підвищать бойові спроможності ЗСУ \ mil.gov.ua

 У 2019 році Збройні сили України (ЗСУ) отримають на озброєння понад 20 нових найменувань військової техніки.

Читайте такожЗСУ отримали 120 нових зразків техніки, які раніше не були на озброєнні – Полторак

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони, про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час робочої поїздки на Львівщину.

Відео дня

«За останні три роки ми поставили 120 зразків нової техніки і ввели в експлуатацію 330 зразків. Цьогоріч ми плануємо ввести і поставити на озброєння до Збройних сил України понад 20 одиниць, зокрема ракетні комплекси «Нептун» та «Вільха», «Вільха М», - зазначив Полторак.

За його словами, вже завершено планування і розпочато будівництво ракетного катеру.

«Ці плани є цілком реальними, адже і фінансовий ресурс, і передумови дають нам можливість це зробити», - запевнив Полторак.

Також він заявив, що фінансовий ресурс і державне оборонне замовлення значно підвищать бойові спроможності ЗСУ.

«Допомога від наших партнерів є вкрай важливою. За останні декілька років тільки від США ми отримали допомогу на майже 400 млн доларів. Це в основному були станції артилерійської розвідки, радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати, засоби зв’язку, катери, антиснайперські комплекси й інше озброєння та техніка», - повідомив міністр оборони.

Полторак підкреслив, що після прийняття Верховною Радою відповідного закону Міноборони отримало можливість напряму закупляти озброєння та техніку за кордоном.

«Фінансовий ресурс і державне оборонне замовлення надасть нам можливість значно підвищити бойові спроможності Військово-Морських сил, Сухопутних військ і Повітряних сил Збройних сил України. Ми маємо таку можливість, і сьогодні ведемо перемовини з нашими партнерами зі США та інших країн світу», - додав глава Міноборони.