Ракета "Нептун" / фото КБ "Луч"

Україна цього року розпочне будівництво ракетного катера, на який будуть встановлені протикорабельні комплекси «Нептун» з крилатими ракетами.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак у Facebook.

«Буквально тиждень тому я підписав наказ про проведення чергового етапу реформи управління ЗС України. Ця реформа є непростою і дуже відповідальною. Помилок реформи управління під час ведення бойових дій неможливо допустити», - заявив він.

Відео дня

За словами міністра, ВМС України, які перебували у дуже важкому стані, зараз швидко набирають обертів.

Також він наголосив, що бойові спроможності ВМС за останні роки значно підвищилися. «Минулого року було сформовано Командування ВМС, Командування Морської піхоти, які сьогодні успішно виконують поставлені завдання», - зауважив міністр.

За словами Полторака, за останні роки був значно підвищений рівень укомплектованості та оснащення Військово-морських сил, у тому числі засобами протиповітряної оборони.

Читайте такожВійськовий експерт анонсував випробування ракетного комплексу "Грім-2" в Україні

«За всю історію України не так багато було прикладів, коли спускалися на воду потужні броньовані катери, десантні катери, а сьогодні - середній розвідувальний корабель, аналогу якого немає в Україні по оснащенню та можливостях виконувати задачі. Це величезний прорив», - заявив він.

Як зауважив міністр, ВМС отримають цей корабель до бойового складу.

Крім того, Полторак запевнив, що фінансовий ресурс дозволяє завершити випуск цього року броньованих катерів, приступити до виробництва ракетного катера, «який нам дуже потрібний» і на який будуть поставлені протикорабельні комплекси «Нептун».

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня 2018 року українські військові успішно випробували вітчизняну нову крилату ракету «Нептун». Завершення розробки і початок випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських берегових цілей за проектом «Нептун» заплановано на 2019 рік. Держбюджетом-2019 на потреби армії передбачено понад 102 млрд грн.

5 квітня в Одеській області пройшли успішні завершальні випробування крилатої ракети «Нептун» в умовах протидії РФ засобами радіоелектронної боротьби.