Під час наради РНБО було обговорено питання підготовки комплексу до нових випробувань / фото facebook.com/szgurets

У травні відбудуться нові випробування мобільного комплексу крилатих ракет «Нептун».

Як повідомили у прес-службі Ради національної безпеки і оборони України, секретар РНБО Олександр Турчинов провів робочу нараду з розробником мобільного комплексу крилатих ракет, генеральним конструктором КБ «Луч» Олегом Коростильовим.

Під час наради було обговорено питання підготовки мобільного комплексу крилатих ракет до нових випробувань та заходи, що необхідні для підготовки до їх серійного виробництва.

Відео дня

Читайте такожЗ'явилися нові подробиці випробувань в Україні ракетного комплексу "Нептун"

«Генеральний конструктор КБ «Луч» повідомив, що наступний етап випробувань планується на травень поточного року», - поінформували у РНБО.

«Мобільний комплекс крилатих ракет «Нептун», який може знищувати морські та наземні цілі, після закінчення всіх випробувань та прийняття на озброєння, має стати одним з головних ударних комплексів, що забезпечить захист узбережжя Чорного і Азовського морів», - наголосив Турчинов.

Секретар РНБО висловив подяку керівництву та інженерно-технічному колективу КБ «Луч», а також трудовим колективам підприємств-партнерів «за якісне виконання масштабного проекту в рекордно стислі строки».

Як відомо, крилату ракету "Нептун" створило київське КБ "Луч". Крім самої ракети, до комплексу входять самохідна пускова установка, транспортно-заряджальна машина, а також транспортна машина.

Раніше в Одеській області пройшли успішні завершальні випробування крилатої ракети "Нептун" в умовах протидії РФ засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ).