Sikorsky HH-60W / Lockheed Martin

Новий американський вертоліт Sikorsky HH-60W, або CRH (Combat Rescue Helicopter), призначений для Військово-повітряних сил США, вперше злетів на аеродромі компанії Sikorsky в Уест-Палм-Біч, штат Флорида.

Про це повідомляє Naked Science.

Перший політ HH-60W відбувся 17 травня 2019 року і тривав трохи більше години. Випробування включали в себе зависання і маневри на низькій швидкості. Планується, що машина вже незабаром почне замінювати собою HH-60G Pave Hawk, який є модифікацією Sikorsky UH-60 Black Hawk, але вже застарів.

Читайте такожАрмія США планує озброїтися швидкісними вертольотами-розвідниками в 2028 році

«Оскільки перший успішний політ Combat Rescue Helicopter вже позаду, ми з нетерпінням очікуємо завершення програми льотних випробувань Sikorsky, експлуатаційних випробувань і виробництва цього апарата для підтримки критично важливих рятувальних місій ВВС", - заявив представник Військово-повітряних сил США Едвард Стенхаус.

Варто відзначити, що HH-60W - версія UH-60M Black Hawk, що активно експлуатує армія США. Новий вертоліт володіє рядом особливих можливостей, які йому надає унікальний набір бортової електроніки: встановлений в носовій частині радар, електрооптичні й інфрачервоні камери, а також нова версія системи радіолокаційного виявлення опромінення AN/APR-52.

Крім того, машина отримала спеціальні удароміцні сидіння для екіпажу і пасажирів, а також нові, більш великі паливні баки.

При цьому HH-60W збереже різні окремі функціональні особливості останніх версій HH-60G, в тому числі уніфіковані кріплення для зброї з обох боків фюзеляжу.

Як повідомляв УНІАН, арсенал Народно-визвольної армії Китаю поповнився багатоцільовим вертольотом Z-20, який своїм зовнішнім виглядом і конструкційними рішеннями нагадує «Чорного яструба» Sikorsky UH-60.