Україна отримала сучасні контрбатарейні радари від США / mil.gov.ua

США передали Збройним силам України два сучасні контрбатарейні радари класу AN/TPQ-36.

Як повідомляє прес-служба Міноборони України, церемонія передачі відбулася сьогодні у селищі Дівички Київської області.

Читайте такожЗеленський обговорив із представниками США реформи та протидію російській агресії

Відео дня

Від американської сторони сертифікати на володіння найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби заступнику начальника Генерального штабу ЗС України, генерал-лейтенанту Радіону Тимошенку вручив підполковник армії США Тод Гоф.

Гоф наголосив, що передача сучасного озброєння українським військовим – це прагнення уряду та народу США допомагати Україні захищати свій суверенітет та територіальну цілісність. Наразі такі радари вже захищають територію України на сході.

«Технології цих радарів нададуть воїнам української армії впевненості у разі небезпеки та під час ворожих обстрілів із закритих позицій. Дані зразки допоможуть українським захисникам впевнено реагувати на засоби вогневого ураження противника та забезпечать точність ураження цілей ворога», – наголосив офіцер армії США.

Він також зазначив, що ці контрбатарейні станції – частина безпекової допомоги США, вартість якої складає понад 1 мільярд 100 мільйонів доларів.

«США продовжуватимуть допомагати Україні, адже ми віддані справі захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої держави. Крім цього, ми допоможемо Україні розбудовувати її оборонні інституції», – додав Гоф.

Загалом, починаючи з 2014 року, американські партнери передали до підрозділів ЗСУ 13 сучасних контрбатарейних радарів.

*** Радари класу AN/TPQ-36 є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби і призначені для виявлення і знищення артилерії. Радари знаходяться на озброєнні армії США. Станція контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 призначена для виявлення та визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат та реактивних систем залпового вогню противника.