Міноборони стане прямим експортером озброєнь / фото МОУ

В Україні сьогодні, 3 лютого, набув чинності закон щодо здійснення закупівель продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом, що дозволить Міністерству оборони та Генеральному штабу Збройних сил України напряму закуповувати за кордоном озброєння у партнерів по НАТО.

Читайте такожУкраїна планує масштабну закупівлю у США високотехнологічної зброї

Закон був опублікований у газеті «Голосі України» вчора, 2 лютого, а, відповідно до положень документу, він набуває чинності на наступний день після опублікування.

Відео дня

Відповідно до тексту закону, відтепер державні замовники з оборонного замовлення є суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності та суб'єктами здійснення міжнародних передач товарів.

Законом також вносяться зміни до законів «Про державне оборонне замовлення», «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання», «Про зовнішньоекономічну діяльність» та Господарського кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко 31 січня підписав закон щодо здійснення закупівель продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом, прийнятий Верховною Радою 17 січня.

У березні 2018 року Держдепартамент США схвалив рішення про продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн дол.