Оборонне замовлення 2019 виконано, повідомили в Міноборони / УНІАН

Міністерство оборони України повністю виконало державне оборонне замовлення за 2019 рік, у війська поставлено 7 тис. 434 одиниці озброєння і військової техніки.

Читайте також"Укроборонпром" передав Міноборони 12 бронетранспортерів

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк на брифінгу щодо державного оборонного замовлення та оборонних закупівель для потреб українського війська.

Відео дня

"Весь ДОЗ закритий. Ми вручну залишили два проекти без розгляду, тобто зупинили їх, але ці проекти незначні з точки зору самого обсягу - це менше 1%", - зазначив Загороднюк.

Серед головних контрактів, міністр назвав закупівлю Javelin у США.

"Ми вперше закупили Javelin в США. Це дійсно для нас знаковий контракт. Ми вперше зробили закупівлю через NSPA - агентство НАТО з підтримки і постачання... Ми не сподіваємося, що через NSPA будемо закуповувати великий відсоток наших потреб, але у нас має бути така можливість, тому що якщо нам швидко треба щось купити за кордоном, то фактично у міністерства досі такої можливості не було. У нас з'явилася така можливість", - сказав він.

Загороднюк нагадав, що також було розморожено контракт на БТР-4, і вони вже надійшли в частині.

"Вчора я підписав документи щодо оголошення конкурсу на закупівлю харчування за каталогом. На каталог переходять всі частини ЗСУ", - розповів міністр.

Водночас заступник міністра оборони Анатолій Петренко розповів, що у війська в 2019 році поставлено 7 тис. 434 одиниці озброєння і військової техніки, в тому числі близько 700 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, близько 900 бронетанкової і автомобільної техніки, 90 літальних апаратів різних типів, п'ять бойових катерів і кораблів, близько 700 зразків озброєння і військової техніки, які забезпечують зв'язок, автоматизацію процесів управління військами та кіберзахисту.