Рішення про постачання Javelin Україні було прийнято в кінці 2017 року / sharij.net/OLEG2

Україна звернулася до Сполучених Штатів Америки із запитом про продаж більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це повідомив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор в інтерв'ю Радіо Свобода.

Зокрема, американський дипломат уточнив, що Україна «хотіла б придбати більше Javelin з оборонною метою за програмою зовнішніх військових продажів Міністерства оборони США».

Відео дня

Читайте такожУкраїна може почати купувати зброю і військову техніку в США - Волкер

Водночас, видання нагадує, що у березні 2019 року спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер повідомляв, що Україна висловила зацікавленість в отриманні більшої кількості Javelin.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin.

1 березня 2018 року Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн доларів.

27 липня 2019 року спецпредставник Держдепартаменту США Волкер заявив, що урядові оборонні відомства США і України вивчають потреби української армії у нових систем озброєння. Він запевнив, що немає жодних перешкод для постачання Україні летального оборонного озброєння.

*** Javelin – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.