Демонтажу очікують приблизно 2000 боєголовок / Flickr/Mike McBey

У розпорядженні США є 1750 розгорнутих ядерних боєголовок, в резерві знаходиться 2050 боєголовок, демонтажу очікує приблизно 2000 боєголовок, доводячи загальну кількість боєголовок до 5800.

Читайте такожСША зможе знищити Росію за 15 хвилин – експерт

Розмір ядерного арсеналу США розкривається в журналі Bulletin of the Atomic Scientists.

Відео дня

З 1750 розгорнутих боєголовок 400 призначені для міжконтинентальних балістичних ракет, приблизно 900 - для підводних човнів. Ще 300 боєголовок знаходяться в США на базах бомбардувальників. Решта 150 тактичних - на європейських об'єктах.

У публікації зазначається, що американська ядерна зброя зберігається приблизно у 24 локаціях в 11 штатах США і п'яти європейських країнах.

Місцем з найбільшою кількістю ядерної зброї вважається комплекс підземних сховищ і боєприпасів в Кертленді на південь від Альбукерке (Нью-Мексико), де боєголовки очікують відправки на завод Pantex (Техас) для утилізації.

Як повідомляв УНІАН, у червні Об'єднаний комітет начальників штабів США ненадовго оприлюднив на офіційному сайті Пентагону офіційну доктрину про застосування ядерної зброї. Документ мав назву «Спільна публікація 7-72, ядерні операції». Однак, його дуже швидко видалили з публічного доступу.