Прийняттю на озброєння «Козак-2М1» передували успішні державні випробування бронемашини \ скриншот з відео

Броньований автомобіль «Козак-2М1», який розроблений та серійно виробляється київською компанією ПрАТ «Науково-виробниче об'єднання «Практика», прийнятий на озброєння Збройних сил України.

Читайте такожВМС самостійно відновили буксир "Яни Капу"

Як повідомляє прес-служба Сухопутних військ, відповідний наказ був підписаний міністром оборони Андрієм Тараном 3 квітня.

«Броньований автомобіль «Козак-2М1», який розроблений та серійно виробляється київською компанією НВО «Практика», прийнятий на озброєння Збройних Сил України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прийняттю на озброєння «Козак-2М1» передували успішні державні випробування бронемашини, які тривали з жовтня 2018 по грудень 2019 року. Під час цих випробувань всебічно перевірялись ходові та експлуатаційні характеристики, проводилися обстріли та підриви.

*** «Козак-2М1» відповідає натівському стандарту захисту STANAG 4569 level 2 за захистом від стрілецької зброї та level 3а за протимінним захистом. Для підвищення захисту екіпажу та десанту бронеавтомобіль обладнаний протимінними сидіннями та багатошаровою підлогою.

Бронемашина має повністю несучий бронекорпус, що відрізняє її від інших аналогічних бронеавтомобілів, які зазвичай будують на базі позашляховиків чи вантажівок.

«Козак-2М1» з повною вагою 14 т оснащений 280-сильним дизельним двигуном об’ємом 5,9 л.

Головним озброєнням «Козак-2М1» є 12,7-мм великокаліберний кулемет НСВ, який встановлений у захищеній турелі. Він забезпечує прицільну стрільбу на відстань до 2 км по наземних цілях. Екіпаж бронемашини становить 8 осіб – 2 члени екіпажу та 6 бійців у десантному відділенні.