Застосовувати ЗСУ їх можуть, оскільки для українських фахівців налаштування на довжину хвилі лазера до даного снаряду не складає труднощів / t.me/zloyodessit

ЗСУ застосовують проти російських військових, ймовірно, захоплені під час контрнаступу в Харківській області 152-мм снаряди "Краснопіль", пише військовий оглядач Олександр Коваленко, посилаючись на фото, опубліковане президентською бригадою.

На сьогодніні "Краснопіль" у росіян вважається найбільш високоточним російським снарядом з усієї номенклатури 152-мм, хоча розробка його почалася ще в епоху СРСР, в 1970-х, а в 1980-х почалося його виробництво. У РФ же він тільки проходив модернізацію, зазначає експерт.

Коваленко пояснює, що зараз у росіян "дисонанс і авральна дискусія на тему, чи здатні ЗСУ застосовувати "Краснопіль" і звідки взагалі у них ці снаряди, які навіть у ЗС РФ - велика рідкість? І на всі свої запитання вони отримують невтішні відповіді".

Відео дня

Застосовувати ЗСУ їх можуть, оскільки для українських фахівців налаштування на довжину хвилі лазера до вказаного снаряду не складає труднощів.

"А як вони опинилися у ЗСУ? Пам'ятаєте, російські пропагандисти в екстазі були від захоплення складів БК в Балаклії? Так ось, ці розумники не тільки не витратили ресурс цих складів, а й завезли своїх боєприпасів, серед яких було чимало "Краснополів", а коли втекли з Харківської області, все це залишили. Загалом, не тільки не чіпали нашого, а й свого завезли. А тепер це завезене утрамбовує "чмонь" в режимі 24/7", - розповів обозреватель.

Втрати Росії - актуальні дані по знищеній техніці противника

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила в боях з ЗСУ вже 135 010 "м'яса", тільки протягом 8 лютого в "пекло вирушили" ще 910 російських загарбників.

Серед знищеної техніки ворога - ще 10 ББМ окупантів, 8 артсистем, 2 РСЗВ, 4 установки ППО, 6 БПЛА та 9 одиниць автомобільної техніки та цистерн з паливом.

Крім цього, російська армія за майже рік великої війни недорахувалася 295 літаків, 285 вертольотів, 18 кораблів і катерів, 211 одиниць спеціальної техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: