Ворогу добряче дісталося / скріншот

Бої за українське небо. На Херсонщині українські аеророзвідники вистежують окупантів і ліквідовують їх і вдень, і вночі. Але ворог огризається, намагається також знищувати українські безпілотники.

Журналісти ТСН показали, яка вона, сучасна війна дронів. За кожною успішною атакою дронів з повітря стоїть кропітка праця аеророзвідників, десятки вильотів, сотні годин спостереження.

На відео продемонстрували один з епізодів бою, коли дрон "Мавік" скинув боєприпас на бліндаж росіян з боєкомплектом. "Саморобний термобаричний заряд робить свою справу, розгорається пожежа", - коментує журналіст те, що відбувається на відео. Та після цього окупанти почали глушити радіосигнал, й безпілотник приземлився на дах будинку на лінії фронту, українським бійцям вдалося врятувати свій дрон й дістати його звідти.

Також наші захисники запускають потужні ударні дрони вночі: так у російських загарбників менше шансів їх збити, у темряві безпілотники важче помітити. Журналісти показали, як спочатку дрон скидає мінометну міну, а після - термобаричний заряд на 16 кг. Вибух видно за кілька кілометрів від епіцентру.

Посилення для ЗСУ у вигляді системи розвідки та спостереження SurveilSPIRE

Збройні сили України почали отримувати автоматизовані системи розвідки і спостереження SurveilSPIRE. Комплекси розвідки постачає німецька оборонна компанія Rheinmetall у співпраці з естонською DefSecIntel. Вони в основному використовуються для моніторингу великих ділянок місцевості з найменшою кількістю персоналу.

До складу систем SurveilSPIRE входять мобільні вишки з обладнанням для відеоспостереження вдень і вночі; міні-дрони з автопілотом; та командні пункти.

Вас також можуть зацікавити новини: