Недарма Байден відправив в Україну Саллівана, щоб у Росії вже не було якихось ілюзій щодо позиції США, сказав Піонтковський / фото Генштаб

США нарощують темпи з постачання Україні все серйозніших типів озброєння.

Як розповів в ефірі FREEDOM російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, "трампісти" в даний час намагаються "розгойдати" тему зі "зрадою" по "ленд-лізу", але у них це не вийде. 

"Те, що не дається якийсь ленд-ліз, це "темник" Путіна, спущений трампістськими пропагандонами. Нам потрібні Abrams, танки, бронетранспортери, вони, до речі, пішли в останньому пакеті. Як вони будуть оформлятися в американському законодавстві (за ленд-лізом або іншим законом), це десята справа. Важлива сама зброя і її кількість", - зазначив публіцист.

Будуть і ракети, які здатні діставати території Росії, відповів Піонтковський: "Безкарні атаки на українські міста не можуть більше тривати". 

"Американська преса пише, що вирішуватимуть (передачу - ред.) радикальнішої (зброї - ред.), ніж надання ракет ATACMS. Надаються крилаті ракети повітряного базування дальністю до 1000 км. Зараз у Польщі йде оснащення цими ракетами радянських літаків Су, які поляки передадуть найближчим часом Україні", - прокоментував політолог.

На думку Піонтковського, після історичної промови федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра 27 жовтня, коли він "покаявся", "абсолютно новий настрій вилетить у поставки зброї". 

"Блінкен-Остін говорили, що мета Америки - перемога України, а Салліван: мета - не допустити поразки України. Зараз вже немає таких протиріч. Недарма Байден відправив в Україну Саллівана, щоб у Росії вже не було якихось ілюзій щодо позиції США... Американці пройшли дуже багато штучно поставлених для себе "червоних ліній", - сказав Піонтковський.

Нова допомога від США: що відомо

4 листопада Вашингтон оголосив новий пакет військової допомоги Україні на суму 400 мільйонів доларів.

В пакет ввійшли ППО Hawk, відремонтовані танки Т-72, 250 БТР M1117, 40 бронекатерів, а також 1100 безпілотників Phoenix Ghost.

При цьому передача танків була спільним рішенням США, Нідерландів та Чехії, зауважив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. 

Перші 26 відновлених та модернізованих танків Україна отримає вже впродовж наступного місяця.

Вас також можуть зацікавити новини: