США нададуть Україні нову військову допомогу / фото US Army

У п'ятницю, 4 листопада, США оголосили, що передадуть Україні новий пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх розповіла, що до пакета увійшли: ППО Hawk, відремонтовані танки Т-72, 250 БТР M1117, 40 бронекатерів, а також 1100 безпілотників Phoenix Ghost.

Як відомо, раніше США та Нідерланди домовились про ремонт 90 чеських танків для України. Ремонт половини з них мали покрити Штати.

Відео дня

У Міноборони Нідердандів уточнили, що також нададуть пакет військової допомоги Україні на 120 мільйонів євро. Із них 45 мільйонів євро піде на оплату ремонту танків Т-72.

ППО Hawk, які отримає Україна, є попередником системи протиракетної оборони Patriot. Комплекс розроблявся для знищення літаків, а пізніше був доопрацьований для перехоплення ракет у польоті. Його вартість становить 15 млн доларів, а кожен боєприпас - по 250 тисяч доларів.

Тактичний дрон Phoenix Ghost був розроблений для потреб війни в умовах рівнинної місцевості. Основне його призначення - напад на ворога.

Пізніше очільник МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що перші 26 відновлених та модернізованих танків Україна отримає вже впродовж наступного місяця.

"Я вдячний за спільне рішення Нідерландів, США та Чехії щодо придбання та передачі для потреб ЗСУ 90 танків Т-72. Дякую партнерам за вияв непохитної солідарності з Україною", - наголосив він.

Військова допомога від США

21 вересня президент США Джо Байден заявив, що Україна вже отримала від Штатів допомогу на суму понад 25 мільярдів доларів.

1 жовтня американський лідер підписав закон "Продовження асигнування і додаткове виділення коштів для України на 2023 рік", який передбачає виділення ще понад 12,3 мільярда доларів додаткової допомоги для України.

4 жовтня Байден анонсував новий пакет допомоги на 625 мільйонів доларів.

Крім того, США відправлять Україні боєприпаси і армійські вантажівки Humvee в рамках пакет допомоги на 725 мільйонів доларів. 

1 листопада стало відомо, що американські законодавці обговорюють новий великий пакет допомоги для України, голосування за який має відбутися до січня. Попередньо, називається сума в 60 мільярдів доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: