Розкрито деталі першого в історії "повітряного бою", в якому брав участь літак із ШІ / колаж зі скріншоту і фото УНІАН

Відбувся перший в історії "повітряний бій" між модифікованим F-16 - літак, яким керував штучний інтелект (відомий як X-62A), і бортом із пілотом, і щодо цього епохального поєдинку американські військові дещо приховують.

У США чиновники заявили, що протистояння пройшло успішно, однак, посилаючись на міркування національної безпеки, не повідомили, хто здобув перемогу, пише Business Insider.

"Усе йде добре або навіть швидше, ніж ми сподівалися", - сказав журналістам керівник програми ACE в Управлінні перспективних дослідницьких проектів Міноборони США (DARPA) підполковник Раян Хефрон. Водночас офіцер наголосив, що більш детальна інформація щодо "повітряного бою" не може бути надана.

Відео дня

Журналісти також дізналися, що "повітряний бій" відбувся у вересні 2023 року на базі Військово-повітряних сил США "Едвардс", що розташована у штаті Каліфорнія. "...обидва винищувачі... відпрацьовували різні сценарії... боїв", - наголошується в матеріалі.

Цікаві новини - сьогодні це варто прочитати

Раніше стало відомо, що перший в історії реальний "повітряний бій" між винищувачем зі штучним інтелектом і пілотованим бортом відбувся у 2023 році. ЗМІ дізналися, що швидкість польоту бортів сягала 1 900 км/год. На борту X-62A для підстрахування перебував пілот.

X-62A створено на базі двомісного літака F-16D. Після того, як X-62A зібрали в грудні 2022 року, він здійснив понад 20 випробувальних польотів. ЗМІ зазначали, що особливість цього борту полягає в тому, що він може імітувати системи будь-якого літального апарату.

Вас також можуть зацікавити новини: