Зеленський заявив, що у 2021 році фінансування ЗСУ буде не меншим, ніж цього року / фото president.gov.ua

У державному бюджеті на 2021 рік фінансування української армії буде не меншим, ніж цього року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент Володимир Зеленський заявив, виступаючи із щорічнім посланням у Верховній Раді.

Читайте такожНіяких довідок та папірців: Зеленський хоче перевести в онлайн всі державні послуги

Відео дня

"Були фейкові повістки у військкомат, страшилки, що Зеленський розвалить армію. Все це було. А є беззаперечні факти, що в 2020 році бюджет на армію став найбільшим в історії України", - наголосив він.

За словами Зеленського, в часи коронокризи бюджет "не зменшився ні на гривню". "І не розганяйте, будь ласка, зраду, що у 2021 році ми скоротимо кошти на військо. Я не дозволю цього зробити", - запевнив він.

Як наголосив президент, як мінімум в бюджеті будуть кошти на армію на рівні поточного року, тобто понад 117 млрд грн, і це "на 15 млрд більше, ніж в епоху тих бордів про армію".

За словами Зеленського, в нинішньої влади не було таких бігбордів, але "ми зміцнюємо армію на ділі".

Як сказав Зеленський, Конгрес США затвердив військову допомогу Україні на суму 250 млн доларів, а також у Великій Британії підписано угоду на 1 млрд 250 млн фунтів стерлінгів для зміцнення Військово-морських сил України.

    "Ми отримали та очікуємо на додаткові швидкісні катери класу "Айленд". Спільно з Туреччиною ми будемо будувати корвети, двигуни та військові дрони, розвивати системи ПВО. Ми почали виготовлення новітніх зразків озброєння комплексу управління артилерійським дивізіоном "Оболонь-А", мінометний комплекс "Барс", - сказав він.

    За словами президента, випробується реактивна система залпового вогню "Вільха-М" і системи реактивних снарядів "Тайфун", триває модернізація фрегата "Гетьман Сагайдачний" та підготовка до випробувань десантних катерів "Кентавр".

    Зеленський наголосив, що прийнято на озброєння протикорабельну крилату ракету "Нептун", і "ми починаємо будувати дві державні українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону".

    За його словами, "можна брехати про нашу непатріотичну позицію, але вперше з 2014 року добровольці отримали статус учасників бойових дій".

    Як сказав Зеленський, іноземці, які захищали Україну, отримують громадянство, а Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями.

    Він також наголосив, що "Україна перевела Генштаб на типову структуру держав-членів НАТО".

    В Україні будується військо, яке захистить державу на суші і на воді, у повітрі та в кіберпросторі, щоб "більш ні в кого не виникало навіть думки, що можна посягнути на наш суверенітет, посягнути на нашу територіальну цілісність або відібрати в України частину територію без єдиного пострілу. Цього не буде ніколи", - заявив Зеленський.

    Послання Зеленського у ВР